Vervoert u vaak spullen met uw bedrijfswagen? Dan biedt een imperiaal uitkomst. Met deze draagconstructie op het dak van uw bedrijfswagen kunt u heel veel vervoeren. Buizen, ladders, noem het maar op. Maar waar moet u op letten bij het aanschaffen van een imperiaal? Hoe zorgt u ervoor dat de imperiaal lang meegaat? En hoe weet u of een imperiaal geschikt is voor uw type bedrijfswagen? In dit artikel zetten we de aandachtspunten op een rijtje.

1. De kwaliteit van het materiaal

Goedkoop is duurkoop. Ga dus voor kwaliteit als u een imperiaal kiest. Het is belangrijk om te letten op het materiaal. Een imperiaal wordt iedere dag blootgesteld aan weer en wind. Het moet dus tegen een stootje kunnen. Daarnaast wilt u een imperiaal hebben met een hoog draagvermogen. Om deze redenen geniet staal de voorkeur. Maar voor welk type staal moet u gaan?

RVS imperiaal

U kunt het beste kiezen voor roestvast staal. Imperialen die vervaardigd zijn van roestvast staal gaan erg lang mee. Dat is niet alleen duurzaam. Het is ook goed voor uw portemonnee. Zo hoeft u voorlopig niet een nieuwe imperiaal aan te schaffen. Een ander voordeel van roestvast staal is dat lelijke roestplekken worden voorkomen. Want het oog wil natuurlijk ook wat!

2. Is de imperiaal gepoedercoat?

Het is verder een groot pluspunt als het rvs is gepoedercoat. Bij poedercoaten wordt er een beschermende laag aangebracht. Dit geeft het materiaal extra bescherming. Dit is geen overbodige luxe, omdat imperialen worden blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Gepoedercoate imperialen gaan dus langer mee!

Poedercoating gaat verkleuring tegen

Poedercoaten biedt ook een visueel voordeel. Roestvast staal heeft namelijk de neiging om te verkleuren. Dit gebeurt onder invloed van sulfiet. Dat zijn zouten die in de buitenlucht zitten. De resulterende bruine gloed is géén roest, maar mooi is nu eenmaal anders. Poedercoating beschermt het materiaal tegen die verkleuring. Zo blijft uw imperiaal er spic en span uitzien.

3. Is de imperiaal op maat gemaakt?

Voor ieder merk auto heeft u een andere imperiaal nodig. Controleer dus of de imperiaal inderdaad geschikt is voor uw type bedrijfswagen. Deze moet op maat gemaakt zijn. Zo niet, dan zal deze helaas niet passen. Het is dus belangrijk om hierop te letten.

4. Is de imperiaal eenvoudig te monteren?

Tijd is geld. U wilt dus niet uren spenderen om uw imperiaal op uw bedrijfswagen te monteren. Kies daarom voor imperialen die pasklaar zijn! Dit scheelt u een hoop tijd en energie. Een pasklare imperiaal is binnen een half uur gemonteerd op uw bedrijfswagen. Daar komt geen bouwpakket aan te pas.

5. Is de imperiaal voorzien van een windgeleider?

Smaak is persoonlijk. Of u dus gaat voor een modern of een traditioneel design: dat is aan u. Wel is het handig om te checken of er een draad is aan de voorzijde van de imperiaal. Dit minimaliseert namelijk het geluid. Zo heeft u geen hinder van het suizen van de wind.

Verschillende ral-kleuren mogelijk

De standaardkleur voor imperialen is grijs. Dit is sowieso het geval als het materiaal gepoedercoat is. Wilt u liever een andere ral-kleur hebben? Bijvoorbeeld om deze overeen te laten komen met de kleur van uw bedrijfswagen? Meestal is dat mogelijk. U dient dan wel rekening te houden met een kleine meerprijs.

6. Wordt er een trap bij de imperiaal geleverd?

U wilt natuurlijk ook goed bij de imperiaal kunnen als deze eenmaal op uw bedrijfswagen is gemonteerd. Hiervoor heeft u een trap nodig. Vaak wordt deze samen met de imperiaal geleverd. Ook bij de trap zijn er een aantal zaken om op te letten.

  • Zorg dat de trap wordt bevestigd aan de scharnieren van de achterdeur. Zo blijft het plaatwerk ongeschonden.
  • Ga voor een antislip trap. In dat geval zijn de treden geperforeerd. Zo kan de trap altijd veilig gebruikt worden.
  • Roestvast staal en poedercoaten zijn niet alleen een uitkomst voor uw imperiaal. Dit geldt óók voor de trap! Op deze manier gaat de trap lang mee.
  • Kies voor een trap met dezelfde kleur als de imperiaal. Zo vormen deze een mooie set.

Imperialen van Steelworks

Steelworks levert imperialen voor vrijwel ieder type bedrijfswagen. Al onze imperialen (en meegeleverde trappen) zijn gemaakt van RVS304. Dit is een type roestvast staal. Ook zijn onze producten gepoedercoat. En last but not least: onze imperialen zijn pasklaar. Bij Steelworks kiest u dus voor kwaliteit én gemak. Naast imperialen leveren wij nog veel meer producten voor uw bedrijfswagen. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Vragen? Onze experts helpen u graag!

Bekijk onze imperialen