Heeft u schade aan uw bedrijfswagen? Dat wilt u in de toekomst natuurlijk voorkomen! De kosten van de reparatie lopen al snel flink op. Zelfs als u allrisk verzekerd bent. Dan kunt u uw no-claim korting namelijk kwijtraken. Bovendien is het natuurlijk erg vervelend als u uw bedrijfswagen niet kunt gebruiken omdat deze in de garage staat. In dit artikel krijgt u vijf tips om schade aan de binnen- en buitenkant van uw bedrijfswagen voortaan te voorkomen.

1.    Rearbars

De naam het al zegt het al. Rearbars beschermen de achterkant van de auto. Dit is een uitkomst bij het achteruitrijden of inparkeren. Want een paaltje is snel gemist! Rearbars kunnen als één deel gemonteerd worden, maar ook als verlengstuk van de sidebar. In dat geval vormen de sidebars en rearbar dus één geheel. Heeft uw bedrijfsauto een trekhaak? Dat is geen probleem. De rearbar kan hier zo op worden aangesloten. Het is voor ons daarvoor wel belangrijk om te weten welk merk en type trekhaak er onder uw bedrijfswagen is gemonteerd.

Rearbalken

Voor extra versteviging is er nog de optie om een rearbalk te plaatsen. Rearbalken worden tegenwoordig uitsluitend van RVS gemaakt. Hierbij is de bovenzijde voorzien van een doorgedrukte plaat, die dient als antislip. Wanneer is zo’n rearbalk aan te raden? Bijvoorbeeld als de laadruimte geleegd en gevuld wordt met behulp van een vorkheftruck. Rearbalken kunnen, net zoals rearbars, gemonteerd worden op een trekhaak.

2.    Sidebars

Het monteren van sidebars is een effectieve manier om de zijpanelen van uw bedrijfswagen te beschermen. Deze blijven op deze manier onbeschadigd als u tegen iets aan rijdt. En dit is wel zo fijn!

Ga voor kwaliteit

Kies voor sidebars die uit één stuk zijn gemaakt. Deze zijn een stuk sterker en gaan dus ook langer mee. Een ander voordeel is dat er in zo’n geval geen lelijke lasnaden te zien zijn. Het oog wil immers ook wat. Twee vliegen in één klap!
Nog iets om op te letten: zijn de sidebars demontabel? Het is namelijk wel zo handig als ze ook bij een volgende auto weer gebruikt kunnen worden.

3.    Bumperbeschermplaten

Met een bumperbeschermplaat voorkomt u beschadigingen aan de achterbumper. Kies voor een beschermplaat die meebuigt met de rondingen van de bumper voor een perfecte pasvorm.

4.    Achteropstap

Met een achteropstap beschermt u uw bedrijfswagen tegen schade bij het achteruitrijden. Het heeft dus een vergelijkbare functie als een rearbar. Het biedt echter nog een extra voordeel als u vaak de laadruimte in- en uitstapt.
Met een achteropstap verlaagt u namelijk de instap in uw wagen. Dat zorgt ervoor dat u makkelijk in- en uit kunt stappen. Dit werkt prettig als u vaak zware goederen in en uit uw auto moet laden.

5.    Binnenbetimmering

Ook schade aan het interieur van uw bedrijfswagen is eenvoudig te voorkomen. Een ander fijn bijkomend voordeel is dat binnen betimmering helpt bij het voorkomen van lading schade.

Wandbekleding

Wandbekleding beschermt de wanden van de laadruimte. Want een deuk is helaas zo gebeurd! Daarnaast heeft wandbekleding nog een andere praktische functie. Aan de wanden kan namelijk een vastbindsysteem worden bevestigd. Hiermee kunt u voorkomen dat de lading gaat schuiven en kunt u lading schade voorkomen. Zowel een sleuvenwand als een bindrail is een optie.

U kunt kiezen uit kunststof en houten wandbekleding. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. In dit artikel kunt u daar meer over lezen.

Vloerplaten

Vloerplaten beschermen de vloer van de laadruimte. Bovendien zijn deze voorzien van een antisliplaag. Zo glijdt u niet uit als u bijvoorbeeld de lading aan het lossen bent.
Het is mogelijk om sjorooggaten uit te frezen in de vloerplaten. Voor extra afwerking is er de optie om aluminium instaplijsten in de vloer aan te brengen. Op deze manier wordt de vloer bij de instappunten beschermd tegen beschadigingen.

Wielkastbetimmering

Met wielkastbetimmering beschermt u de wielkasten van de auto. De naam zegt het al. De wielkastbetimmering sluit goed aan op de vloerplaten en wandbekleding. Zo vormt het een mooi geheel.

De service en kwaliteit van Steelworks

Steelworks heeft een uitgebreid assortiment bedrijfswagenaccessories. Van sidebars tot complete binnenbetimmering, wij hebben alles in huis voor uw bedrijfswagen. De kwaliteit staat hierbij voorop.

Poedercoating

De producten van Steelworks zijn gemaakt van RVS304. Verder worden onze imperialen en trappen standaard gepoedercoat. Dit heeft twee grote voordelen.

  1. De producten gaan langer mee. Dat is niet alleen duurzaam. Het scheelt u ook in de portemonnee!
  2. De producten blijven mooi. Poedercoating voorkomt lelijke vlekken. Zo weet u dus zeker dat uw bedrijfswagen er altijd spic en span uitziet.

Eenvoudige montage

Uren zwoegen voordat die sidebars eindelijk gemonteerd zijn? Niet bij Steelworks. Onze producten zijn pasklaar en handig te monteren. Binnen een half uur heeft u het product bevestigd op uw bedrijfsauto. Dat scheelt u kostbare tijd en energie.

Het assortiment van Steelworks

Bij Steelworks vindt u alles voor uw bedrijfswagen. Wilt u ook profiteren van onze kwaliteit en expertise? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment. Heeft u vragen? Onze experts komen graag in contact met u.

Al onze producten om schade te voorkomen