De grootste in Noord Holland

Waarom laadruimtebekleding een must is

Bekleding van de laadruimte biedt veel voordelen. Het is praktisch, veilig en ziet er daarnaast ook nog eens netjes uit. Genoeg reden dus om uw bedrijfswagen te upgraden. Laadruimtebekleding is onder te verdelen in wandbekleding, wielkastbescherming en vloerplaten. Bij de wandbekleding kunt u kiezen voor de lat-om-lat methode of voor volledige wandbekleding van hout of kunststof. In dit artikel leest u waarom het belangrijk is om uw laadruimte te bekleden. Ook leest u meer over de verschillende soorten bekleding voor uw laadruimte.

Waarom laadruimtebekleding?

Heel concreet voorkomt u met laadruimtebekleding schade aan het interieur van uw bedrijfswagen. Want een deuk in de laadruimte is zo gebeurd. En voorkomen is altijd beter (en goedkoper) dan genezen. Daarnaast ziet het er ook nog eens strak uit. Genoeg reden dus om wandbekleding en vloerplaten aan te leggen.

Lading bevestigen: lekker praktisch

Wandbekleding kan ook gebruikt worden om lading te bevestigen aan de wand. Dat is dus heel praktisch. Zo voorkomt u dat uw lading gaat schuiven. Uw lading bevestigen is op verschillende manier mogelijk:

  • Sleuvenwand. Er worden sleuvengaten in de (houten) wand aangebracht.
  • Bindrail. Er wordt een bindrail gemonteerd of in gefreesd op de volledig houten wandbekleding.
  • Lat-om-lat. Hierbij kan de lading aan de verschillende latten worden bevestigd.

Volledige wandbekleding

Hierbij wordt de wandbekleding perfect op maat gemaakt door een CNC-machine. Dat gebeurt ontzettend nauwkeurig. Vervolgens kunt u de bekleding zelf eenvoudig monteren. U kunt hierbij kiezen uit houten of kunststof bekleding.

Houten wandbekleding

Het voordeel van hout is dat het een veelzijdig materiaal is. Verder is massief hout erg sterk en is het goed te bewerken. Dit maakt het erg geschikt voor het bevestigen van lading aan de wand. Met houten wandbekleding kunt u dus alle kanten op. Wel is hout een zwaarder materiaal dan kunststof. We hebben hier zowel bruin als grijs hout in ons assortiment.

Kunststof wandbekleding

Het grote voordeel van kunststof wandbekleding is dat het erg dun is. Dit levert concrete gewichtsbesparing op. Hierdoor kunt u weer meer lading vervoeren. Tegelijkertijd bespaart u hierdoor benzine. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Let op!

Het is niet mogelijk om lading direct te bevestigen aan de kunststof wandbekleding. Hiervoor moet er een aluminium rails gemonteerd worden

Lat-om-lat

Lat-om-lat is de traditionele methode van wandbekleding. Allereerst worden de latten op maat gezaagd. Vervolgens worden deze boven elkaar bevestigd op een aluminium frame, die vervolgens aan de wanden van de laadbak worden bevestigd. Het zorgt voor een old-school uitstraling. De betimmering kan zowel voor de gehele wand gebeuren als voor een gedeelte. In dat laatste geval wordt aan de onderzijde van de wand ruimte overgelaten voor een paneel. Dit is dus in feite een combinatiewand. Het is goed om er rekening mee te houden dat lat-om-lat minder sterk is dan volledige wandbekleding. In de praktijk wordt deze methode dan ook minder vaak gebruikt.

Vloerplaten & Wielkastbetimmering

Met vloerplaten en wielkastbetimmering maakt u de bekleding van uw laadbak af. Concreet beschermen vloerplaten de originele vloer en wielkasten van uw bedrijfswagen. Daarnaast maken de vloerplaten uw werkomgeving ook veiliger. Door een anti-sliplaag zult u niet meer uitglijden. De vloerplaten en wielkastbetimmering worden door ons op maat gemaakt en als één geheel geleverd. Zo hoeft u deze alleen nog maar te plaatsen.

Het visuele aspect

Het is aan te bevelen om voor vloerplaten en wielkastbetimmering hetzelfde materiaal te kiezen als voor de wandbekleding. Ditzelfde geldt voor de kleur. Zo wordt het een mooi geheel. Wij hebben vloerplaten in de kleuren grijs en bruin. Bruin is een goede optie als u van warme kleuren houdt. Grijs heeft een verruimend effect. Met grijze laadruimtebekleding lijkt uw laadbak ineens een stuk groter!

Laadruimtebekleding bij Steelworks

Wilt u het beste voor uw bedrijfswagen? Dan bent u aan het juiste adres bij Steelworks. Of u nu gaat voor houten of kunststof bekleding: wij zorgen ervoor dat deze perfect past in uw laadruimte. Met onze comlete pakketten binnenbetimmering bent u bovendien in een keer klaar. Wel zo handig! Wilt u graag advies? Onze experts staan altijd voor u klaar.